Zacht roze is helemaal hip! Niet alleen voor de kamer van je dochter maar ook in de woonkamer, slaapkamer en styling van je interieur. Voornamelijk oud roze is helemaal terug van weggeweest.

Roze is de kleur van passie, liefde, vriendelijkheid, vertrouwen en roze koestert. Door te werken met roze voor je interieur ontstaat er een zachte en warme sfeer. Vaak wordt roze geassocieerd met romantisch maar deze tint kan ook heel goed toegepast worden om een stoer en modern interieur meer warmte te geven. Ik heb een aantal mooie sfeerbeelden opgezocht om te laten zien hoe je zacht roze in je interieur kunt toepassen. 

Woonkamer
De woonkamer is de ruimte waar veel tijd wordt doorgebracht. Juist daarom is het zo mooi om deze ruimte een fijne kleur te geven. Ben je toe aan een nieuwe kleur in de woonkamer? Denk eens aan roze. Spannend? Dat valt wel mee: combineer licht roze met veel wit voor een licht en fris effect. Juist door een beetje roze aan een wit interieur toe te voegen blijft het heel subtiel.

Of combineer zacht roze met warme materialen als koper en hout. Door de warmte van het koper oogt het roze nóg warmer. 


Behang uit serie Denim van BN Wallcoverings en Resource van Eijffinger (vlnr) 


Vind je het zacht roze wat te soft? Een diepere kleur roze als koraal-roze en patronen zorgen voor wat meer pit. Hier zie je roze op een prachtig patroon behang en in de lange gordijnen. Het geeft al een heel ander effect. Door een wand te behangen krijgt deze hoek snel een totaal andere uitstraling. Ben je het zat, dan zoek je een nieuwe behang print uit en geef je het huis op een vrije middag een snelle make-over. 


Behang Essentials BN Wallcoverings - Gordijn Eijffinger Livia 


Slaapkamer
De slaapkamer is zo’n ruimte waar je heel goed een uitgesproken kleur kunt gebruiken. Pas op met felle kleuren omdat die zoveel prikkels geven dat het ten koste kan gaan van je nachtrust. Koele kleuren of zachte pastels doen het altijd goed in de slaapkamer. Roze kan goed in de kamer van je kleintje maar ook in de ouder slaapkamer. 
Op de ouder slaapkamer is de wand achter het bed behangen met behang Intenz van BN Wallcoverings. De kinderkamer is bewust wit gelaten met details in oude roze en grijs. Het gordijn is van Bece. Op deze manier is de kleur eenvoudig te vervangen zodat de kamer met het kindje kan “meegroeien.” 

Styling
Vind je een roze wand in de woonkamer of slaapkamer nu wat té veel van het goede maar ben je wel gecharmeerd van roze? Dan is de kleur in de styling te gebruiken en zo weer te vervangen. Gebruik verschillende roze tinten in stoffen als tafellinnen en kussens of verf een oud kastje of stoeltje in het roze.

Bloemen en planten versterken het effect. In de maanden mei en juni kunnen we weer volop genieten van de roze tinten van pioenrozen: mijn favoriete bloem. Zelfs hier mee dompel je je interieur om in een roze zomer sfeer! 


Foto’s van: bece® / Bloemenbureau Holland 


Vouwgordijn van bece® / Flexa oud roze en zacht roze op de muur 


De verf, het behang en de raamdecoratie is verkrijgbaar bij de Decokay Oost in Assen winkels. Loop gerust binnen om kleuradvies te vragen aan de medewerkers. En duik eens de behang hoek in, er zit vast een prachtige print voor je bij. Veel succes!